Logo BOIP

Wees er op tijd bij en deponeer jouw merk nog in 2018!

Met ingang van 1 januari 2019 wordt er door het BOIP (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom) een nieuw tariefstelsel gehanteerd. Daarmee komt een einde aan het ‘goedkope basistarief’ van € 248 waarmee je nu nog een depot in drie klassen kunt verkrijgen. Een klasse is een categorie waarin jouw producten of diensten worden omschreven m.b.t. jouw merkregistratie.

In het nieuwe stelsel wordt er een taks per klasse in rekening gebracht. Hiermee wil het BOIP voorkomen dat een merk onnodig breed wordt vastgelegd en het merkenregister ‘vervuild’ raakt met te breed geclassificeerde merkregistraties.

Vrijblijvend gratis advies

Een merkregistratie in 1 klasse kost straks aan wettelijke taksen € 244,00. Voor de 2e klasse betaal je 27 euro extra en vanaf de derde klasse zal er per klasse zelfs een tarief gelden dat drie keer zo hoog is als het tarief voor de 2e klasse. Dit betekent concreet dat je straks € 104,00 meer moet betalen voor een merkregistratie in 3 klassen ten opzichte van het huidige tariefstelsel.

Reden genoeg om niet te wachten tot 1 januari 2019 met het deponeren van je merk. Profiteer daarom nu nog van het voordelige tarief en vraag hier een vrijblijvend gratis advies aan.

Merk checken?

Krijg direct gratis een inschatting van de kansen op een succesvolle merkregistratie.