Merkenbureau Deponeerjemerk.nl

Gratis ontdekken of jouw merk te beschermen is?

coolblue
undiemeister
inner circle
manfield
sissy boy

Waarom kies je voor een merkenbureau?

Zonder registratie van je merk weet je nooit zeker of je jouw naam of logo mag gebruiken en je niet onverhoopt merkinbreuk pleegt.

De kans op bezwaar of weigering tijdens de registratieprocedure van jouw merk is 20 tot 25 procent als je geen merkenbureau inschakelt. Als je wel kiest voor begeleiding door een professional, dan is de kans op bezwaar minder dan 1 procent en kans op weigering 0 procent.

Bij ons merkenbureau krijg je namelijk volledige registratiegarantie. Dat betekent dat je gratis een nieuwe merkaanvraag krijgt op het moment dat jouw merkaanvraag wordt geweigerd op absolute gronden. Deze garantie geldt voor de Benelux en Europese Unie.

merkenbureau

Is je merk te beschermen?

Wat zijn de kosten van een merkenbureau inschakelen?

De kosten van een merkregistratie zijn opgebouwd als volgt:

Tarief Merkenregister

Basistarief van het betreffende merkenregister; eventueel te vermeerderen met de tarieven die gelden voor extra klassen.

Kaart Benelux

Kosten merk registreren Benelux

In de Benelux is het basistarief voor 1 klasse 244 euro. Voor de tweede klasse betaal je 27 euro en voor elke volgende klasse 81 euro. Dus stel dat je een Benelux merk in 3 klassen wenst in te schrijven dan bedragen de vaste kosten van overheidswege €244 + €27 + €81 = € 352,00

Kaart van Europa

Kosten merk registreren Europa

In de EU bedraagt het basistarief voor 1 klasse 850 euro. De 2e klasse kost 50 euro en iedere klasse daarboven 150 euro. Dus stel dat je een Uniemerk (EU-merk) in 3 klassen wenst in te schrijven dan bedragen de vaste kosten van overheidswege €850 + €50 + €150 = € 1.050,00.

Kaart van de wereld

Kosten internationale uitbreiding

Bij een Internationale uitbreiding van je merk hangt het sterk af van het aantal landen waarvoor je inschrijving zoekt.

Let op! Een Internationale uitbreiding is altijd gebaseerd op een eerder Nationale merkregistratie (bijvoorbeeld Benelux of EU). Houd rekening met minimaal € 850,00 aan vaste kosten van overheidswege voor uitbreiding naar 1 land op basis van een eerder Benelux merk en € 1.200,00 op basis een eerder Uniemerk.

Honorarium merkenbureau

Wanneer je een merkenbureau inschakelt zal er een fee voor die dienstverlening verschuldigd zijn. Deponeerjemerk.nl kiest er voor om haar fees heel transparant te houden. Veel merkenbureaus werken met een basishonorarium en daarnaast een extra honorarium per klasse. Wij doen dat niet. Je betaalt slechts 1 tarief. Voor een Benelux merk brengen we € 300,00 in rekening en voor een Uniemerk en Internationaal merk € 500,00. Dit ongeacht het aantal klassen. Dus geen verrassingen achteraf.

Door je merk te laten bewaken word je op de hoogte gehouden van latere merken die worden gedeponeerd.

Een merk registreren is niet eenvoudig. Een gedegen onderzoek, goed advies en juridische kennis zijn hierbij belangrijk. Wil je weten of jouw merk geregistreerd kan worden? Of heb je hulp nodig? Vraag dan een gratis 1e advies aan of doe de merkcheck.