Wat is de registratiegarantie?

Als je een merk gaat registreren, dan moet de naam, het logo of de combinatie daarvan aan ontzettend veel vereisten voldoen. Extreem veel merken die worden aangevraagd voldoen hier niet aan en worden daarom geweigerd. Zonder registratiegarantie ben je de gemaakte kosten dan kwijt en dat is erg zonde.

Zo moet een merk onderscheidend vermogen hebben. Dit betekent dat het bijvoorbeeld niet beschrijvend mag zijn. Apple kan bijvoorbeeld prima voor telefoons en computers, maar niet als groenteman. Diesel kan voor kleding, maar niet voor brandstoffen.

Ook mag een merk niet geografisch bepaald zijn. Of in strijd zijn met de openbare orde en goede zeden. Scheldwoorden kunnen worden geweigerd bijvoorbeeld. 

Toevoegingen van domeinnaam extensies als .nl en .com voegen geen onderscheidend vermogen toe. Net als @ of #.

Waarom is de garantie gratis?

Bij het registreren van merken is tevredenheid van de organisaties waarmee wij werken het belangrijkste doel voor ons. Hoge klanttevredenheid realiseren we door snelle en goede service. Succesvolle registratie van merken is daar een belangrijk onderdeel van.

Om de juiste registratie te krijgen, kiezen partijen voor een merkenbureau en dan moeten ze kunnen vertrouwen dat hun merk niet geweigerd wordt op absolute gronden. Onze merkengemachtigden kennen de regels door en door. Daardoor kunnen zij ervoor zorgen dat merkaanvragen gegarandeerd gepubliceerd worden.

Registratiegarantie

Hoe werkt de garantie?

Elk merk wordt onderzocht op beschikbaarheid en absolute gronden. Dit betekent dat niet alleen wordt bekeken of er geen conflicterende merken geregistreerd zijn, maar ook checken of het merk aan alle vereisten voldoet om niet geweigerd te worden op onderscheidend vermogen.

Gebeurt dit wel en hebben we je daar niet op gewezen, dan krijg je van ons gratis een nieuwe merkaanvraag waarbij we adviseren zodat het gegarandeerd niet geweigerd wordt.

De garantie geldt voor de Benelux en EU.