Merk verlengen

Je merk verlengen regel je hier online in 1 minuut…

Hoe werkt verlengen van je merk?

Je kunt jouw merk verlengen vanaf een half jaar voor tot een half jaar na de depotdatum. Dit is de datum waarop jouw merk is aangevraagd. Een merk is tien jaar geldig en vervalt dus na exact tien jaar. 

Als je het merk niet verlengd voor deze tijd, dan krijg je nog een half jaar om dit te herstellen. Dit wordt délai de grace genoemd. Dit is de respijtperiode waarbij je jouw merk alsnog kunt verlengen. Je betaalt dan wel een toeslag, maar kunt voorkomen dat het merk definitief vervalt.

Mocht je zes maanden na de vervaldatum het merk niet verlengd hebben, dan vervalt het definitief en kun je het niet meer herstellen. Een herstel depot bestaat niet. Je moet dan een nieuwe registratie doen en dat brengt altijd een zeker risico met zich mee.

In de afgelopen tien(tallen) jaren dat het merk geregistreerd geweest is, kunnen andere merken geregistreerd zijn die nu niet meer willen dat jouw merk ingeschreven kan worden. Zij krijgen nu de mogelijkheid om bezwaar te maken en kunnen registratie van jouw merk tegenhouden.

Dat je oudere rechten had, maakt niet meer uit. Want die rechten heb je laten vervallen.

Wanneer kun je jouw merk verlengen?

Je kunt jouw merk verlengen vanaf negen en een half jaar na de merkaanvraag tot een half jaar na de vervaldatum. De vervaldatum is tien jaar na het merkdepot. Binnen deze periode van een jaar kan het merk worden verlengd.

Waarschuwing voor fraude bij verlenging merkregistratie

Net als je hebt ervaren toen je het merk ging aanvragen, bestaan er helaas nog steeds malafide organisaties die je benaderen om jouw merk te verlengen. Dit doen ze over het algemeen door je een brief te sturen waarin ze meteen een aanbod doen tot vernieuwing van het merk. Ze vragen dan gemiddeld drie tot vier maal de kosten van een erkend merkenbureau.

Het kan ook voorkomen dat ze je bellen of een e-mail sturen. In alle gevallen raden wij aan om hier niet mee in zee te gaan, omdat het wordt gezien als acquisitiefraude en spam.

merk verlengen

Door je merk te laten bewaken word je op de hoogte gehouden van latere merken die worden gedeponeerd.

Wat zijn de kosten van je merk verlengen?

De kosten van het vernieuwen van je merk hangen af van de regio en het aantal klassen waarin je hebt geregistreerd. In onderstaande tabel laten we zien wat de vernieuwing van jouw merk in de Benelux of EU kost. We zijn daarbij uitgegaan van 1 merk, in 3 klassen.

Kosten Benelux
1x €564,- Basistarief Benelux merk inclusief 1 klasse
1x €55,- De tweede klasse
1x €125,- De derde klasse
€744,- Totale kosten voor verlengen van 1 Benelux merk
Kosten EU
1x €1350,- Basistarief EU merk inclusief 1 klasse
1x €80,- De tweede klasse
1x €180,- De derde klasse
€1610,- Totale kosten voor verlengen van 1 EU merk
Bedragen zijn excl. BTW.