Amazon begint een eigen merkenregister

Amazon heeft sinds kort een eigen merkenregister onder de naam ‘Amazon Brand Registry’. Aanbieders op de site kunnen hun geregistreerde merk laten opnemen in dit register, waardoor het makkelijker wordt merkinbreuk te voorkomen en hiertegen op te treden.

De dienst biedt handige tools waarmee je de webshop kan doorzoeken op woorden (lees: merknamen) en afbeeldingen. Hierdoor kan een merkinbreuk sneller worden gedetecteerd.
Bovendien kan Amazon bij een melding over een vermeende merkinbreuk direct aan de slag. Dit omdat Amazon reeds beschikt over de benodigde inschrijvingscertificaten die nodig zijn bij haar beoordeling van de vermeende inbreuk.

Let op: alleen woordmerken en gecombineerde woord-beeldmerken (logo met woorden), geregistreerd als Uniemerk (EU) en/of nationaal merk in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje of in de US, Canada, Mexico, India, Australië en Japan, kunnen opgenomen worden in de ‘Amazon Brand Registry’.

Heb je jouw merk nog niet geregistreerd? Neem contact met ons op voor een gratis eerste advies over de mogelijkheden. Op basis van jouw (toekomstige) bedrijfsvoering  adviseren we je over de mogelijke strategieën. Ook geven we je een helder overzicht van de te verwachten kosten van een dergelijke registratie.

Meer informatie over merkinbreuk, of vind je dat een derde jouw merkenrecht heeft geschonden? Ook dan kan je gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag met het beschermen van jouw merk.

Merk checken?

Krijg direct gratis een inschatting van de kansen op een succesvolle merkregistratie.