Silent Disco

Deponeerjemerk.nl valt onder Advocatenkantoor Steenhuis. Wij zijn gespecialiseerd in merkenrecht en hebben onlangs een belangrijke procedure in hoger beroep gewonnen.

Onze cliënte 433FM.com (Silent Disco) is de pionier geweest in het organiseren van disco’s waarbij een hoofdtelefoon wordt gebruikt waardoor er geen omgevingsgeluid ontstaat. Zij noemt dit de SILENT DISCO. Een geweldig concept dat op diverse festivals wordt gebruikt (o.a. Glastonbury, Lowlands e.d.).

Er is destijds een beeldmerk geregistreerd voor o.a. de EU onder de naam Silent Disco (zie afbeelding). Al gauw ondervond Silent Disco behoorlijke concurrentie van derden die het concept ook gingen uitrollen en vaak onder dezelfde naam of zelfs met gebruik van een vergelijkbaar logo. Ze besloot op te treden tegen Silent Arena (zie afbeelding) die het in haar ogen wel erg bont maakte toen Silent Arena een merk aanvroeg voor de EU en gebruik maakte van dezelfde beeldelemenen. De oppositie werd door ons gewonnen omdat het beeldmerk een zelfde indruk achterlaat en het kenmerkende bestanddeel van het merk de in het oog springende aanduiding ‘Silent’ is, welk woord tussen een koptelefoon is geplaatst. Er werd door het OHIM (officiële overheidsinstantie voor EU merkregistraties) vastgesteld dat er sprake was van verwarringsgevaar bij het publiek.

Silent Arena ging in beroep maar verloor opnieuw. Daarna ging Silent Arena nog in hoger beroep bij de hoogste instantie (Fourth Board of Appeal van het OHIM), maar ook die gaven Silent Disco gelijk. Een mooie overwinning dus die ook aangeeft hoe belangrijk het is om je concurrenten scherp in de gaten te houden en op te treden tegen gebruik dat te dicht tegen jouw merk aan komt. Dat je daar soms een lange adem voor moet hebben blijkt wel uit het feit dat deze zaak sinds 2008 al speelde.., maar nu kan er dus weer in stilte gefeest worden!

logo-silent-discologo-silent-arena

 

 

 

 

Merk checken?

Krijg direct gratis een inschatting van de kansen op een succesvolle merkregistratie.