Merkenbureau? Wat is dat?

Een merkenbureau is een bedrijf dat zich specialiseert in merkregistraties in de officiële merkenregisters. De officiële merkenregisters worden door overheidsinstanties beheert. Deze officiële overheidsinstanties worden ook wel eens merkenbureau genoemd. Denk bijvoorbeeld aan Benelux Merkenbureau, dat officieel Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) heet. Maar dat zijn dus verschillende partijen.

Veel merkenbureaus bieden naast merkregistratie ook andere diensten aan, zoals bijvoorbeeld domeinnaamregistratie of merkbewaking. Het pakket aan diensten kan dus variëren per bureau.

Houd er bij de keuze voor een merkenbureau rekening mee dat je appels met appels vergelijkt qua dienstverlening en kosten. Ons advies is om met name op de volgende zaken te letten:

  • krijg je gratis en vrijblijvend advies?
  • zitten in de tarieven ook kosten voor (uitgebreid) merkonderzoek, niet alleen de check of jouw merk nog vrij is?
  • worden er voor extra waren- of dienstenklassen extra kosten in rekening gebracht?

Voor meer informatie over merkenbureaus kun je ook terecht op de site van Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Dit is is een beroepsvereniging van o.a. merkenbureaus. Deze vereniging stimuleert en waarborgt de kwaliteit van de aangesloten bureaus waardoor je verzekerd bent van deskundig advies en begeleiding. Uiteraard is deponeerjemerk.nl hierbij aangesloten.

Maak kennis met ons team.

Merk checken?

Krijg direct gratis een inschatting van de kansen op een succesvolle merkregistratie.