Brexit, jouw EU-merk exit?

Het Brexit kamp heeft gewonnen, het volk heeft gesproken. Het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten is een feit. Met de uitslag van het referendum verandert er veel. Op dit moment teveel om allemaal te overzien. Jaren van onderhandelen zullen volgen en nieuwe overeenkomsten zullen moeten worden gesloten. Zo ook voor het EU-merk.

Met een EU-merk heb je op dit moment bescherming in alle 28 landen van de Europese Unie, waaronder dus (vooralsnog) in het Verenigd Koninkrijk.

Naar alle waarschijnlijkheid zal er overgangsrecht komen. Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk geen lid meer is van de Europese Unie, zullen reeds bestaande EU-merken dan hun gelding voor de UK niet per direct verliezen. Waarschijnlijk zal er een omzettingsmogelijkheid komen, waarbij het EU-merk (met behoud van de datum van het eerdere EU-merk) kan worden omgezet naar een nationaal merk in het VK. EU-merken die vanaf nu nog worden verricht zullen uiteraard nog steeds gelding hebben in het VK.

We keep you posted!

Merk checken?

Krijg direct gratis een inschatting van de kansen op een succesvolle merkregistratie.