Bedrijfslogo registreren

Je bedrijfslogo registreren en beschermen begint bij het deponeren van jouw logo bij een officiële overheidsinstantie. In Nederland is dat het Benelux Merkenbureau (BOIP). Deze instantie bepaalt of je logo geregistreerd wordt. Je kunt je logo zelf deponeren of het laten doen door een merkenbureau, zoals deponeerjemerk.nl.

Wat is een logo?

Met een logo wordt vaak de grafische weergave van een merknaam bedoeld en/of een icoon dat hoort bij de merknaam. Logo’s zijn dus grafische elementen. Neem als voorbeeld NIKE. Voor veel mensen zal zowel de grafische merknaam als de ‘swoosh’ als logo gezien worden. Juridisch gezien is er een verschil tussen deze twee.

1) Gecombineerd woord/beeldmerk

 

Het grafisch weergegeven woord NIKE wordt juridisch als een gecombineerd woord/beeldmerk aangeduid. Het bevat namelijk zowel het woord NIKE als een onderscheidende grafische weergave hiervan.

Het is overigens van belang je te realiseren dat je geen wijzigingen aan mag brengen aan een geregistreerd woord/beeldmerk, anders kan je merkbescherming vervallen. Je krijgt namelijk bescherming voor datgene wat je hebt geregistreerd. Verander je het logo tussentijds, dan moet je opnieuw registreren om dat nieuwe logo ook te beschermen. Kortom, je dient je merk dus te gebruiken zoals je het hebt gedeponeerd.

2) Beeldmerk

 

beeldmerk-nike-swoosh

 

 

De ‘swoosh’ van NIKE is juridisch gezien een zuiver beeldmerk. Hier is namelijk helemaal geen sprake van een woordelement.

Kosten registreren bedrijfslogo

De kosten voor het registreren van jouw logo hangen af van:

  • de wens en noodzaak om een gecombineerd woord/beeldmerk en/of een beeldmerk te deponeren. Juridisch gezien zijn dit 2 losse merkdepots en je betaalt per merkdepot.
  • de regio waarvoor je jouw logo wilt deponeren:

Meer informatie over bedrijfslogo registreren?

We bieden scherpe en transparante tarieven:

  • 1e gratis check of identiek merk al geregistreerd is
  • deponeren van woord- én beeldmerk? 2e depot 25% korting op tarief deponeerjemerk.nl!
  • geen extra kosten voor onze dienstverlening bij meer dan 3 klassen

deponeerjemerk.nl is onderdeel van Advocatenkantoor Steenhuis, dus zo nodig kunnen we voor je optreden bij merkconflicten!

Neem contact met ons op:

Of vraag direct een gratis 1e advies aan.

Merknaam checken?
Gebruik de merkchecker!

Door de Merkchecker te gebruiken ontvang je direct een inschatting van de kosten en je kansen op een succesvolle merkregistratie.